Fr.o.m 1/5-24 höjs  trimpriset  till 550:-/h.

Hundar 12 kg och över timpris 650:-/h
Trimning alla hundar 650:-/h


Vid fall där nedrakning pga tovor eller svårhanterad hund tillkommer 275:-

(Timpriset gäller ej kloklipp eller tandborstning)
Prissättning!

En del ställer sig frågande till priserna hos hundfrisören, det inte konstigt om man undrar vad det är som kostar eftersom vi ofta arbetar ensamma med hunden och därför ser inte hundägarna alla moment vi gör från start till finish.

För att kunna ge mina hundkunder en bra upplevelse och snygg frisyr så har jag skaffat mig en gedigen utbildning och ett hantverkskunnande som jag är stolt över. Som hundfrisör utvecklas man hela tiden men att ha en god grund är självklart när man ska möta över 350 raser och blandraser med olika kvalitet på pälsar och varierande sinnelag.

Förutom att klippa på rätt sätt och ge service åt saxar, klippmaskiner och hårtorkar så gäller det att ha god teknik när päls ska plockas för hand (trimmas) och klor klippas på rätt längd.
Som hundfrisör har man också ett mycket stort ansvar för säkerheten på hundtrimmet. Dels gör man sitt yttersta för att inget ska hända hunden bland saxar och maskiner och dels arbetar man för att minska risken att hunden ska bli rädd och bita frisören.


Är priserna rimliga?
Normalt timpris hos t ex människofrisörer, naprapater och verkstäder är idag ca 800-1000 kr.
De flesta priser hos hundfrisörer ligger idag på ca 450-700 kr i timmen.
De pengarna skall täcka lokalhyra, företagsförsäkring, skatt, moms, kassasystem, kortdragare, materialkostnad (slipning av saxar, underhåll av maskiner, el, schampo, balsam etc), utbildning, vidareutbildning, hemsida, marknadsföring, revisor, mm.  och även tiden att städa lokalen efter besöket och tvätt av handdukar.


Hur kan jag som kund påverka priset?
1. Likaväl som att du sitter stilla hos din frisör så kan du träna din hund på att bli hanterad. Med detta menar jag att man vänjer hunden vid att man klämmer på alla tassar, att man håller fast dem och tittar mellan tårna tills man är klar – hunden ska inte bestämma när man har klämt klart. Likadant gäller att titta i öronen, runt munnen, i ljumskar, runt svansen, hela kroppen. Ta gärna bakändan av en rakapparat eller eltandborste och stryk hunden med denna över hela kroppen, framför allt tassar och huvudet. Blås den gärna med hårtorken så att den vänjer sig vid ljudet och känslan av varm luft på kroppen. Om man lär hunden att detta är en del av livet, att det inte är obehagligt och att hunden bara måste vänta tills man är klar så kommer den tycka att det är mycket trevligare att gå till hundfrisören och samarbeta. 

2. Låt det inte gå för långt emellan gångerna hos hundfrisören.
De flesta klipphundar bör komma in var 8-10 vecka. Då går besöket lättare för pälsen har inte hunnit växa sig för lång som den lätt gör när det har gått 12 veckor eller mer. Något som fungerar bra för många är att lämna in hunden på bad & puts var 5:e vecka och klippning var 5:e vecka. Då hålls hygienen fräsch, klorna lagom långa och ansiktet växer inte igen.

3. Lär dig att reda ut och hålla efter tovor. Om din hund är van vid att du reder ut tovor så kommer den vara lättare att samarbeta med i hundsalongen och om den inte har tovor så går allt mycket smidigare 


Mina tjänster

TRIMNING ELLER KLIPPNING MED MASKIN OCH/ELLER SAX

550:-/h, hundar 12 kg och över 650:-/h


 

Vid ovanstående behandlingar ingår alltid

 • Bad och tork (vid trimmning/ryckning av päls ingår oftast inte bad)
 • Kloklipp
 • Öronrengöring
 • Eventuell plockning av öronhår
 • Genomborstning


Klippning av en extra tovig päls medför extra avgifter på grund av den extra tid som behövs.

Sheltie före underullsbehandlingUNDERULLSBEHANDLING

550:-/h, hundar 12 kg och över 650:-/h

Har du en hund i fällning?
Då kan man boka urfällningsbad! Turbofönen blåser bort underullen vilket är väldigt skonsamt för huden då man inte behöver använda borste eller kam för att dra bort underull, efter bad och tork går jag efter med kam och borste för att få bort det sista.

I behandlingen ingår:
- Bad med stripp-off schampo & balsam

- Genomborstning och urblåsning med turbofön

- Klo- och tassklipp, öronrengöring

- Puts av intimområden, fanor och klipp/puts av spretiga hår så hunden blir snygg och prydlig  
Sheltie efter underullsbehandlingTandborstning med ultraljudstandborsten Cleany teeth

1:a besöket-250:- tidsåtgång 15-20 min(om hunden är ok med behandlingen fortsätter jag med intesivbehandling 30-40 min)OBS! kostnad för 1:a beandling varierar då från 250:-495:- (250:- är kostnaden även om hunden Ej är ok med behandlingen.)

Grundlig/intensiv behandling- 495:-

Tidsåtgång 30-40 min


Underhållsbehandling utan klipp/trimning 300:-Underhåll i samband med klippning/trimning  195:-
Övrig vård

 • Kloklippning lätthanterlig- 150kr          
  kloklippningskort, 10ggr kort 1200:-
 •  Kloklippning svårhanterlig 200:-, om hunden har     negativa erfarnheter eller åsikter om kloklipp
 • Kloklippning & tasspälsfrisering 550:-/h
 • Öronrengöring från 150 kr
 • Plockning av öronhår inkl. öronrengöring från 250 kr
 • Ansiktsputs - 550:-/h
 • Ansikte + tass -550:-/h

Minitrim

  Minitrim är till för dig som vill komma mellan klippningarna/trimningen. Vid minitrim klipper/trimmar man inte hela hunden, I priset ingår

  • Bad med schampo och balsam
  • Föning
  • Klo- och tassklipp
  • Puts av ansikte
  • Öronrengöring
  • Puts av intimområden

  Putsen rasanpassas givetivis. (t.ex pudel så rakas nos och tassar)

  PRIS: 550:-/h