Trimmet 

Klippning

klippning sker med maskin och/eller med sax, oftast en kombination av detta. För ett bra resultat måste hunden vara ren och tovfri. Alla klipphundar får alltid ett bad med efterföljande tork hos mig.

Har hunden  mycket tovor bör man klippa ner den med maskin, frisyren blir då väldigt kort och lättskött, man får helt enkelt "börja om ". Detta är det bästa för hunden i sådanan tillfällen. Tovutreding i väldigt tovig päls är smärtsamt och kan skapa irritationer i huden.

Jag informerar alltid dig som hundägare om vad som är lämpligt för just din hund, och jag klipper aldrig "ner" en hund på eget bevåg utan vill alltid ha samtycke från dig som hundägare.

Man behöver inte alltid klippa korta frisyrer, men vill man ha längre päls på sin hund bör man vara beredd på att sköta pälsen hemma mellan klippningarna med regelbudna bad och borstning.


Kloklippning ingår alltid och jag brukar plocka hår i öronen också om det behövs. Nyhet! finns nu även tandborstning med ultraljudstandborste som kan utföras i samband med klippning. (se mer under avsnittet Tandborstning.)Trimning

Vid trimning rycker man bort mogen päls för att ge plats för ny päls att växa. Detta för man på strävhåriga hundraser såsom Border terrier, Jack russel, Schnauzer och liknande. Detta är inte smärtsamt för hunden om man gör det på rätt sätt med tillräckligt täta intervall,  samtidigt så fäller den strävhåriga hunden då yttterst lite. 

Vissa strävhårshundar kan dock vara väldigt hårömma eller födda med fel pälskvalité, vidare kan vissa gamla hundar eller kastrerade hundar ändra karaktär på pälsen, i dessa fall är det kanske bäst att klippa hunden trots att den är av strävhårsras. Även i dessa fall informerar jag hundägaren vad som jag anser vara bäst för hunden. Jag klipper aldrig en strävhårshund utan ägarens medtycke.

Viktigt! vid trimning av hund ska den inte vara nybadad, helst ska den inte schamponeras 2-3 veckor innan trimning. Efter trimning är det inga problem att bada hunden med ett milt hundschampo.


Kloklippning ingår alltid och jag brukar plocka hår i öronen också om det behövs. Nyhet! finns nu även tandborstning med ultraljudstandborste som kan utföras i samband med trimning. (se mer under avsnittet Tandborstning.)

Ultraljudstandborstning

Välkommen på reducering av tandsten, plack och bakterier med hjälp av Cleany Teeth – en tyst, vibrationsfri ultraljudstandborste. Den förebygger tandproblem och rengör och tar bort tandsten utan risk med bedövning  ny plack och tandsten förhindras att bildas • rengör utan rörelse, vibrationer eller buller • rengör där borsten inte når (t.ex. tandköttsfickor, trånga utrymmen, djupa sprickor) • ultraljud främjar sårläkning och regenerering •


 Viktigt! jag gör inga veterinära diagnoser ! jag erbjuder tandborstning som reducerar tandsten och plack, vid tandborstning berättar jag för dig vad jag ser , men utan röntgen kan jag inte se om det finns andra skador som inte är synliga för ögat. Du som hundägare är ytterst ansvarig för din hunds tandstatus och jag uppmanar att gå på regelbundna tandkontroller hos din veterinär.


Hur går det till?1:a besöket-tar ca 15-20 minuter och kostar 250:- här gör jag en  undersökning av tänderna och borstar tänderna (förutsatt att hunden är ok med detta). Om hunden accepterar behandlingen vid första besöket fortsätter jag med en intesivbehandling, vid detta tillfälle ser jag också om det behövs fler besök eller om det räcker med endast underhållsborstning ca 8-10 v intervall. Vid svåra fall av tandsten, tandköttsfickor lösa tänder m.m rekommenderar jag att uppsöka veterinär. 

1:a besöket kan då kosta 250:- till 495:-, 250:- är kostnadenäven om hunden EJ accepetrar behandlingen.

Grundlig/intensiv behandling-Om det förekommer tandsten eller inflammationer i tandköttet kan det behövas fler ganska täta behandlingar oftast 4-6 gånger med 1 till 2 veckors intervaller, dessa behandlingar tar 30-40 min och kostar 495:-/behandling, efter att man är nöjd med borttagning av tandsten och tandköttet är frisk, räcker det med underhållsbehandling vilket rekommenderas var 8-10 vecka. 


Underhållsbehandling utan klipp/trimning 300:-


Underhåll i samband med klippning/trimning  195:-


Övriga behandlingar


Det är inte bara klipp och trimhundar som kommer til mig. även dubbelpälsade hundar såsom Samojed, Mittelspitz, Pomeranian och andra hundar med underull såsom Golden retriver, olika spanielraser (dessa putsas dock lite med sax) I dessa fall brukar det handla om urfällningsbad och föning ,mina fönar blåser bort underullen vilket är väldigt skonsamt för huden då man inte behöver använda borste eller kam för att dra bort underull, efter bad och tork går jag efter med kam och borste för att få bort det sista. Detta brukat vara väldigt uppskattat båda av hundar som slipper kliande päls som ska bort och även av hundägaren som får betydligt mindre att dammsuga hemma.


Tass- och kloklipp - ibland behöver man inte klippa/trimma hela hunden eller kanske bara behöver snygga till lite tasshår och klippa klorna 

Kloklipp 

Puts-Med puts menas att man inte klipper hela hunden, utan att den endast blir tillsnyggad runt vissa områden. T.ex. tassar, nos, öron, vid "kisseriet" eller magen. Putsen rasanpassas naturligtvis!